Positioneren met het True Story Canvas®

Het True Story Canvas van Truman is de tool om te ontdekken en te formuleren waar je voor staat. Overigens één van de randvoorwaarden voor True Storytelling. Het canvas helpt je bij het positioneren van je merk in de markt. Als je trouw aan jezelf wilt zijn (voorwaarde authenticiteit), dan moet je eerst weten wie je bent en waar je voor staat. Dat is voor een mens al ingewikkeld, maar voor een merk nog ingewikkelder. Een merk bestaat immers uit de handelingen, activiteiten en uitingen die meerdere mensen namens het merk doen. Hoe laat je al die mensen trouw zijn aan het ‘zelf’ van het merk? En hoe ontdek je het authentieke ‘zelf’ van het merk? Hiervoor hebben we het True Story Canvas ontwikkeld: een canvas op één A4 dat de dertien essentiële merkingrediënten voor het positioneren van een merk bevat.

True Story Canvas

True Story Canvas®

Het canvas doorloopt de volgende zaken:

 • Kernverhaal
 • Merkwaarden
 • Kernwaarde
 • Doelgroep
 • Behoefte
 • Why, How en What
 • Trends
 • Merkvisie
 • Merkmissie
 • Belofte
 • Bewijs

Met het True Story Canvas kun je je merk geloofwaardig positioneren op basis van authenticiteit. Dus geen luchtkasteel- of droompositionering, maar een positionering die daadwerkelijk wortels heeft in het kernverhaal van je merk of organisatie. De werkelijke identiteit dus. Je hoeft overigens niet al decennia te bestaan om je merk op basis van authenticiteit te positioneren. Of je nu een eeuw of een jaar bestaat, ieder merk heeft een echt verhaal. Dat draagt alle ingrediënten in zich om je merk een authentieke positionering te geven.

Het True Story Canvas vangt dus alle belangrijke merkelementen in één A4 en maakt je merkstrategie/positionering daardoor handzaam, gemakkelijk deelbaar en toepasbaar voor alle medewerkers binnen je organisatie.

In co-creatie het canvas invullen? Maak gebruik van onze True Story Workshop.

Truman biedt de True Story Workshop aan tegen een vaste scherpe prijs. Tijdens de workshop (tot max. 8 personen) vul je onder begeleiding en coaching van de mensen van Truman het True Story Canvas in een ochtend of middag in.

Interesse? Bel: +31 (0)20 280 1890 of stuur een mail.

Enkele reacties van True Story Workshop deelnemers:

Zeer inspirerend

“De True Story Workshop was voor ons een zeer inspirerende sessie. We werden gedwongen goed over het merk Girav na te denken en te definiëren waar we voor staan. Doordat de kernwaarden nu duidelijk op papier staan, kunnen we vele zaken toetsen en makkelijker beslissingen nemen. Voor onszelf en alle (toekomstige) medewerkers is het canvas een fijn handvat waar we elkaar vaak op aanspreken.”

Jopie Geerts - Eigenaar Girav

Absolute meerwaarde

“De mensen van Truman maken hun naam en belofte volledig waar. Hun workshop is inspirerend en van absolute meerwaarde voor elke ondernemer die met een geloofwaardig en eigen verhaal de markt op wil.”

Antony Jonkman - Co-founder en partner JKA Startup Laywers

Structuur en inspiratie

“Het True Story Canvas hangt inmiddels op groot formaat midden op de werkvloer. Na een intensieve workshop dachten wij zoveel input te hebben gegeven dat er geen eenduidig verhaal van te maken zou zijn. Niets bleek minder waar! Truman heeft ons in laten zien wat Digiraadhuis eigenlijk is. Het canvas helpt ons niet alleen bij het brengen van de boodschap in de markt, maar juist ook bij het maken van beslissingen over functionaliteiten in ons gebruiksvriendelijke, inventieve en realistische product.”

Aelwyn Hettinga - Productmanager Digiraadhuis

Comments are closed.