Truman ontwikkelt nieuwe ‘eetvragen’ campagne voor Voedingscentrum

Na de introductie van de Eetwissel en verschillende vervolgcampagnes ontwikkelde Truman in samenwerking met Voedingscentrum een nieuwe campagne rondom het stellen van vragen over je eten. De campagne start deze week en moet zorgen dat het Voedingscentrum de eerste plek wordt waar je heen gaat als je een eerlijk antwoord wilt op je eetvragen. Ook moet het Nederland aanmoedigen om meer vragen te stellen over eten, zodat je zelf bewustere eetkeuze maakt.

Iedereen neemt elke dag beslissingen over wat je eet en wat je niet eet. Dan is het best logisch dat je vragen over je eten hebt. Het Voedingscentrum vindt dat deze eetvragen een eerlijk antwoord verdienen, want dan kun je zelf betere keuzes maken. De campagne verbindt alle informatie, apps en tools van het Voedingscentrum, die samen zorgen dat de vragen die je over eten hebt beantwoord worden.

In de campagne staat de mond centraal. Als de plek waar je eten naar binnen gaat en waarmee je vragen stelt. In close up wordt de kijker geconfronteerd met een diversiteit aan monden en etenswaren. Dit levert een opvallende en intrigerende commercial op. De campagne is opgedeeld in twee delen. Het grote verhaal over het hebben van eetvragen wordt verteld in de touch-laag van de campagne. Voor de tell-laag zijn 30 verschillende video’s met veel gestelde eetvragen gemaakt met de bijbehorende antwoorden. Deze video’s worden online en via social media getarget op de doelgroep waarvoor desbetreffende eetvraag relevant is.

De vragen lopen uiteen van ‘Wat betekent volkoren eigenlijk?’ tot ‘Wat hebben vlees en zuivel met het klimaat te maken?’ en van ‘Wat stop ik allemaal ongemerkt in mijn mond?’ tot ‘Hoeveel water moet ik elke dag drinken?’. Allemaal vragen waarvan je kunt zeggen: ‘Dat is echt een vraag voor het Voedingscentrum.’ In het najaar volgen nog eens 15 eetvraag-video’s die gericht zijn op de professionals in de cateringwereld.

WEBPAGINA
www.voedingscentrum.nl/eetvragen

TOUCH FILM 30"

 

TELL VIDEO'S (SELECTIE)

Comments are closed.