Nieuwe Campagne: Ken je houdbaarheidsdatums!

Samen tegen Voedselverspilling en Truman maken een campagne om de Nederlander voor te lichten over de houdbaarheidsdatums om voedselverspilling te verminderen.

In 2019 is de advertising property ‘Becky’ van Samen tegen Voedselverspilling geïntroduceerd om de ‘Hoe #verspillingsvrij ben jij?’-campagne meer consistentie en herkenbaarheid te geven. Nu gaat Becky in een TV-commercial en online video’s de Nederlanders uitleg geven over de twee houdbaarheidsdatums die er zijn en hoe je er mee omgaat.

De gemiddelde Nederlander kan elk jaar ongeveer 5 kilo minder voedsel verspillen door beter om te gaan met de houdbaarheidsdatums.
Veel Nederlanders hebben te weinig kennis van de houdbaarheidsdatums Ten minste Houdbaar Tot (THT) en Te Gebruiken Tot (TGT). Bijna de helft van de Nederlanders kent het verschil tussen Ten minste Houdbaar Tot (THT) en Te Gebruiken Tot (TGT). De andere helft niet. Goed omgaan met houdbaarheidsdatums kan voedselverspilling voorkomen. Om nóg meer Nederlanders het verschil tussen beide datums duidelijk te maken start de stichting Samen Tegen Voedselverspilling een campagne.

Becky legt het je uit
In de video’s en TV-commercial geeft Becky kort en krachtig uitleg over het feit dat er twee houdbaarheidsdatums zijn. Ook koppelt ze hier direct een concreet en duidelijk handelingsperspectief aan: Ten minste Houdbaar Tot - kijk, ruik en proef ná de datum en Te Gebruiken Tot - gebruik of vries in vóór of op de datum.

TELEVISIECOMMERCIAL

ONLINE VIDEO'S

Comments are closed.