In de lente komt ons nieuwe boek uit: Supercharge your stories

In de zomer van 2019 ontstond het idee voor ons tweede boek. Ons eerste boek True Story Telling gaat over het belang van geloofwaardigheid in de wereld van merken, marketing en communicatie. Tot van de dag van vandaag sluit het boek nog aan bij wat er gaande is in onze wereld. Na een eerste boek weet je wat je te wachten staat... Graven, onderzoeken, schrijven, schrappen en vooral doorzetten. Nu twee jaar later is het zover: het manuscript is opgestuurd naar onze uitgever Van Duuren Management. Ons tweede boek gaat over het combineren van storytelling en gedragspsychologie. We hebben het boek 'Supercharge Your Stories' genoemd. Met als ondertitel: 'Gebruik gedragspsychologie in je verhalen en maak ze nog overtuigender'. Het boek verschijnt in het voorjaar van 2022!

Hierover gaat ons nieuwe boek:

Verhalen vertellen is het oudste gereedschap dat we als mens kennen om gedrag te beïnvloeden. Of het nu gaat over religies, economische systemen, landen, politieke stromingen of merken. Dankzij onze verbeeldingskracht kunnen we abstracte concepten via verhalen voorstellen. En vervolgens kunnen we daarin gaan geloven. Verhalen geven inhoud. Verhalen verpakken boodschappen. Verhalen verbinden. Verhalen doen ons geloven. Verhalen maken wie we zijn én beïnvloeden wat we doen, en niet doen. Logisch dat storytelling in de aandacht staat bij veel (maatschappelijke) organisaties, reclamebureaus en marketingafdelingen.

De afgelopen jaren is er veel kennis bij gekomen over hoe menselijk gedrag werkt. Het toepassen van gedragspsychologie in communicatie en marketing wordt steeds gebruikelijker. Ook merkten we bij Truman dat gedragspsychologie een steeds prominentere plek inneemt in de dagelijkse praktijk. In dit boek lees je onze zoektocht om verhalen nog overtuigender te maken door het toepassen van kennis uit de gedragspsychologie.

Op een praktische manier helpen we jou je verhalen zo op te bouwen dat ze passen bij hoe wij als mens functioneren. Zo worden die verhalen geloofwaardiger en overtuigender. En soms is het belangrijk om te weten wat je vooral niet moet doen. Op deze manier kun je verhalen nog effectiever inzetten om je doelstellingen te bereiken – van het beïnvloeden van koopgedrag tot het aanbrengen van positieve veranderingen voor onze samenleving.

No Comments Yet.

Leave a comment